måndag 14 mars 2011

Stödstrumpa till barn

Det är ju inte så vanligt att barn behöver stödstrumpa, men mitt barn behöver det (pga blodproppen i ljumsken). Hon är så stolt över den, konstigt nog?! De görs på måttbeställning hos ortoped. Förra veckan fick hon sin 5:te strumpa sedan i maj förra året och denna är ännu längre än den förra. Den hon hade innan hasade ner hela tiden så nu har strumpan ett slags resårband som ska stängas runt magen. Det kan säkert låta obehagligt men den här är lite tunnare än de tidigare stumporna och den ser riktigt skön ut.

Jag var lite orolig för hur hon skulle klara att gå på toaletten själv eftersom hon måste öppna upp resårbandet och dra ner strumpan och sen få på den igen, men hon lyckas faktiskt bra med det.

I fredags när Natalie hade en kompis hemma så ville hon stolt visa upp sin nya strumpa. Kompisen frågade varför hon har strumpan och då förklarade jag att hon har den för att ena benet är lite större än det andra och när de har blivit lika stora behöver hon inte ha den längre. Okej, det accepterades och inga fler frågor ställdes.

På torsdagarna får hon dock ha den korta strumpan för då har de gymnastik på dagis och så har hon danslektioner på eftermiddagen.

Nu får vi hoppas att strumpan gör effekt så hon kan vara utan i sommar.

Inga kommentarer: