måndag 21 mars 2011

Vad händer hos oss?

Inte sådär jättemycket. Barnen är friska och solen skiner! Då finns det inte så jättemycket att klaga över.

I fredags var Lucas på sitt dagis. Det är egentligen inte ett dagis, utan en slags öppen förskola som organiseras av frivilliga mammor. På onsdagar så träffas mammor med barn under 2 år. På tisdagar och torsdagar är det lekstund för barn mellan 2 och 4 år, utan mamma. På måndagar och fredagar är det aktiviteter för barn mellan 2.5-4 år med förskollärare, utan mamma. Det är klockan 9-11 så det är ju inte några långa dagar. Jag har skrivit in Lucas till fredagarna men han har bara varit där en gång förut, i februari, och då grät han nästan hela tiden. Denna gången så grät han vid lämning men sedan var han glad. Han är så stolt över sitt dagis, men ser mer fram emot September då han får börja det kommunala dagiset som Natalie. Vi har just fått inskrivningsformuläret och jag tänker be om att Lucas hamnar i samma grupp som Natalie.

I lördags var det Fars dag och Christian fick paket från barnen som de hade gjort på sina respektive dagis. Va gulligt! Sedan var vi och åt på restaurang, hela familjen med Nonna och Nonno. Det gick bra. På eftermiddagen var jag och Christian i Italien och handlade lite mat. Varje gång vi åker till de stora matvaruhusen i Italien förundras jag över deras sortiment. De har en hel vägg med pasta, en hel vägg med olika olivoljor och ett enormt utbud av alla möjliga korvar och salami. Vi handlar alltid yoghurt Müller (som egentligen är tysk yoghurt) när vi är i Italien. Den är så krämig och god och finns inte i Schweiz.

I söndags var vi hela familjen i Campo Blenio och åkte skidor. Natalie fortsätter att förbättra sin åkning och denna gång ville även Lucas prova, och det fick han, med Natalies utrustning. Det var sista dagen på säsongen i Campo Blenio och de hade live musik och utomhusgrillning. Jättehärlig stämning.

Inga kommentarer: