torsdag 16 juni 2011

Dagisavslutning

I tisdags var det avslutningsfest på Natalies dagis. Sista dagen är på fredag, men festen var i tisdags. Först samlades föräldrarna och barnen och de läste slutet på en berättelse som de följt hela året. Berättelsen handlade om en kejsare i Kina och en fågel i en bur som ville släppas fri?! De har nämligen haft Kina som tema hela läsåret. Vilken tur att barnen nu är välinformerade om hur Kineserna äter, skriver och hur deras hus ser ut. Hm.

Sedan var det dags för en drakdans. Barnen hade klippat, klistrat och målat allt själva. Efter det så blev det kak- och tårtkalas inne på dagiset. Jag hade bakat en sockerkaka. Den blev helt ok även fast jag bara hade i ett ägg. Jag hade köpt hem flera ägg men de hade jag använt till den första chokladkakan, den som blev misslyckad och åkte i soporna. Endel hade med sig kakor, andra frukt eller dryck. Någon hade till och med tyckt att det var helt ok att ta med sig coca-cola till en dagisfest. Nåja.

Lucas kom lagom till tårtkalaset och han tyckte det var så roligt att få vara med. Han satte sig med de andra barnen när de skulle sjunga en sång och gjorde sitt bästa för att sjunga med. Inskolning med honom i september kommer gå problemfritt.

Inga kommentarer: