måndag 21 januari 2013

Lite blandat

Andra skolterminen har börjat. Natalie kämpar på med sin läsning och räkning. I slutet av Januari kommer första utvärderingen. Det ska bli intressant att höra hur Natalie är i skolan och hur det går för henne. Hon verkar tycka det är kul, men ibland säger hon att hon skulle vilja stanna hemma och leka. Ja, så mycket lek hinns ju inte med. Det är långa dagar i skolan, de slutar vid 16.15, förutom på onsdagar då de slutar vid 11.45. På måndagar simmar hon, på tisdagar har Lucas gymnastik och på torsdagar har hon balettskola. På onsdagseftermiddagar ses vi i svenska lekgruppen. Ibland tar hon med en kompis hem för lunch, eller går med en kompis hem till hennes (de äter ju inte lunch i skolan). Dagis däremot erbjuder lunch, så Lucas kommer inte hem och äter.

Förra helgen var vi och tittade på hockey alla 4. Det var första gången barnen var med. Natalie tyckte det var kul, men Lucas var uttråkad. Med lite chips så tog han sig igenom hela matchen, men får nog inte följa med (och vill nog inte heller) fler gånger detta år.

I fredags kom handfaten, möblerna och duschdörrarna till våra badrum. Det blev jättefint! Det enda negativa var att handfatet som var måttbeställt var 2 cm för kort så det blev en glugg mot väggen. Vi får hoppas de gör om det...

Jag har köpt en ny kamera, en systemkamera, och skrivit in mig på en fotograferingskurs som börjar i mars. Det ska bli kul!

I går var jag och barnen och tittade på dockteater. Det var kul och barnen gillade det.

Inga kommentarer: