torsdag 11 juli 2013

NextJet :-(

Jaha då var det dags igen! Dags för tidtabellsändringar! NextJet har helt plötsligt i mitten av sommaren beslutat att ändra sin sommartidtabell. Vilket som en följd påverkar Gotlandsflyg där vi köpt våra biljetter. Visst, de reserverar sig för ändringar in i det sista. De stackarna (vi och säkert en hel del till) som kommer med flyg utomlands ifrån och inte längre har avgångar som matchar, vad ska vi göra??? Vi bokar oftast i god tid för att få de avgångar vi vill ha och för att de ska matcha med utrikesresorna, och för att få ett bättre pris naturligtvis. De som känner mig vet att detta inte är första gången som inrikesflygbolagen ändrar tidtabell. Förr var det Skyways. Nu är det NextJet! ALLA inrikesflyg vi bokat till i sommar har blivit inställda. Visst, de erbjuder gratis ombokning men förutom resan för mig och barnen den 24 juli så matchar ingenting längre med utrikesresorna!

Lördag den 27 juli. Christian kommer från Milano till arlanda kl 13.30. Eftersom det inte fanns några resor till Visby från Arlanda så bokade vi (redan i februari) flyg från Bromma kl 16.00. Han hade planerat ta taxi mellan Arlanda och Bromma. Nu har den flygningen blivit inställd! Inga andra avgångar finns den eftermiddagen! Men det finns avgångar från Arlanda kl 9.00, 9.45 och 11.25. Dessutom från Bromma kl 11.00 och 13.50. Hur tänker de då? Det är i stort sett omöjligt att komma med flyg utomlands och komma vidare till Visby på samma dag! Kanske måste han kämpa sig ner till Nynäs och komma med båten...?

Dessutom har de tagit bort den tidiga flygningen morgonen den 5 augusti, då vi åker hem igen. Så vi hinner inte med vårat flyg från Arlanda. Den till Bromma finns dock kvar, men det hjälper inte oss för vi hinner inte ta oss till Arlanda i tid. Det verkar som övernattning i Stockhom blir enda alternativet. En sådan övernattning, som innebär en kväll mindre med familjen och som inte direkt lockar med två barn, får vi bekosta själva!

Pga usla tidtabeller (då Skyways) har vi redan varit tvugna att övernatta flera gånger tidigare, och nu detta. Detta tar bort en del av motivationen att besöka Gotland över huvud taget! 

  

Inga kommentarer: