torsdag 2 september 2010

Ännu fler läkarbesök

I går var Natalie på ytterligare en av alla hennes kontroller. Denna gång gällde det hennes blodpropp i den djupa venen i ljumsken. I maj var vi på Kinderspital i Zürich då blodproppen undersöktes med ultraljud. Natalie hade då fått injektioner av blodförtunnande medicin två gånger om dagen i tre månader, men blodproppen satt kvar. Kollaterala vener har blidats som står för blodcirkulationen till hennes högra ben. Dessa vener är små och cirkulationen är reducerad vilket bidrar till att hennes ben är svullet. I maj slöt hon med injektioner ty om inte proppen försvunnit inom 3 månades så kommer den aldrig göra det plus att det finns risker med blodförtunnande medicinering. Vi fick dock en stödstrumpa utmätt och den har hon nu använt i ca 3 månader, men benet har inte blivit mindre svullet.



Natalie gjorde ny ultraljudsundersökning i går på Bellinzona sjukhus och sen fick vi tala med barnkirurgen Dr. Leuthardt.



Läkaren förklarade att proppen sitter där den sitter och det kan ta lång tid för de kollaterala venerna att bildas så cirkulationen kan komma att bli bättre. Det är bara att vänta och se. Högst troligt är det dock att Natalie kommer att ha svullnad i sitt ben resten av livet. Nu är frågan och Natalie behöver en längre strumpa eller om det inte kommer hjälpa. Han skulle kontakta lite kolleger och diskuttera detta.



Lucas har sen i lördags haft en röd svullnad under högra ögat och igår tog jag med honom till barnläkaren. Han har en ögonlocksinflammation (vagel) och har fått kräm och droppar med antibiotika som vi ska applicera i ca en vecka. Natalie blev förskräckt av tanken att Lucas ska få droppar så hon började gråta. Att få injektioner, ge blodprov från putt i fingret eller från armvecket gör henne ingenting, men droppar i ögon eller näsa är verkligen hennes värsta mardröm. Lucas var inte heller så glad och vi fick vara två personer, en som höll i huvud och armar och en som tvingade upp ögat, för att kunna få in dropparna i ögat. Stackare. Hoppas det hjälper. Blir det värre måste han ta en kur antibiotika i drickform.

Inga kommentarer: