fredag 17 september 2010

Neurolog

I tisdags var vi hos neurolog Dr Ramelli. Det var det fjärde och sista besöket på sjukhuset i Bellinzona som var planerade i augusti-september. Det gick bra. Han gjorde lite kontroller och pratade med Natalie. Han tycker inte att han kan se några tendenser på att Natalie inte skulle vara återställd från sin blödning i hjärnan.

För att avsluta fallet så tycker han dock att en neuropsykologisk utredning av en neuropsykolog och en magnetresonanstomografi (MRT) ska göras. Vid MRT ligger man i en tunnel och måste ligga still i ca 1 timme, därför måste ett barn sövas under undersökningen. Vi bad att få vänta till slutet av året med dessa undersökningar för det har varit så mycket nu sista tiden. Det var ok.

Även om jag också kan se att Natalie verkar återställd så är det så svårt att veta det med säkerhet. Det är svårt att inte oroa sig när jag ser andra 4-åringar som kan mer än Natalie, tex skriva sitt namn eller sjunga en hel sång. Men det kanske Natalie inte hade kunnat även om hon inte varit sjuk. Barn är ju så olika mycket utvecklade i den åldern. Den neuropsyklogiska undersökningen kommer att ge oss svar på om Natalie har några svårigheter som har att göra med hennes hjärnaktivitet. Har hon inte det så är hon återställd och vi kan sluta fundera över detta.

Inga kommentarer: