torsdag 23 december 2010

Julfirande

Hemma håller vi på att förbereda oss inför julen. Barnen öppnar sina paketkalendrar varje dag som mormor har gjort i ordning. I gårkväll fick Lucas en äcklig låtsasorm. Blä, den ser så riktig ut. Han gillar den men jag vågar inte ta på den. Varje kväll sjunger vi jullåtar och Lucas kan första versen i Staffan-låten utantill. Vi har bakat lussebullar, pepparkakor och gjort kola och ischoklad (som redan är slut). Alla julkort är utskickade och julklappar inhandlade.

I går var det en liten julfest på dagis och barnen hade övat in sånger och en liten show, eller vad man ska kalla det. De var jättegulliga! Natalie spelade ängel och så hade de barn som var Josef, Maria osv. De hade även en liten 3-veckors bebis som var Jesusbarnet. Natalie som varit sjuk i några dagar (feber och hosta) har inte varit med och övat så hon sjöng inte så mycket men det gjorde inget.

I natt kommer den svenska tomten och lägger julklappar under granen. De öppnar vi nog på morgonen. På eftermiddagen tittar vi nog på Kalle Ankas jul, som vi har på DVD, om inte barnen vill se något annat, vilket troligtvis är fallet. Barbapapà är populärt just nu.

Vi ska ha lite buffé-liknande mat på kvällen då svärföräldrarna kommer till oss. Jag tänkte det skulle bli lax (rökt och marinerad), sill, salami, paté, ägg, Jansson, rödbetssallad, köttbullar, laxtartar, laxmousse och anka (hittade ett recept på anka marinerad i tryffelolja så det ska jag prova). Vi skippar skinka och kokt potatis. Jag har inte bestämt mig men kanske blir det ris à la Malta till efterrätt.

Den Schweiziska tomten kommer och lägger fler julklappar under granen natten därpå (lyckligt lottade barn med två tomtar, eller hur?!). Men den Schweitziska tomten ska även hämta Lucas nappar och ge dem till mindre barn som behöver dem bättre. Stackars Lucas. Och stackars hela familjen som kommer få allvarliga sömnrubbningar pga denna dumma tomte.

Den 25e ska vi till Christians kusin och fira Schwezisk jul. Vi blir nog runt 15 stycken tror jag.

Inga kommentarer: