måndag 26 september 2011

Bilbarnstol

När Natalie inte längre fick plats i babyskyddet (bakåtvänd bilbarnstol till bebisar) så köpte vi en Bébé Confort Iseos (9-18 kg). Den skulle vara inte bara en av de säkraste men även bästa ur användarsynpunkt enligt TCS (motsvarande motormännens riksförbund) och fästs med iso-fix i bilen. Den var dyr men bara det bästa var gott nog till Natalie...

Vi har bara haft problem med denna stol. Iso-fix gick sönder nästan genast och sändes på reparation. Bältena vrider sig lätt och kärvar vilket gör det svårt att spänna bältet som man ska. Dessutom är det svårt att ställa in inklinationen om barnet somnar. Man måste även montera ur bältet för att ställa in höjden när barnet växer. Med våra andra, lite billigare, bilbarnstolar har vi inte upplevt några som helst problem. När vi för en månad sedan skulle flytta iso-fix stolen till en annan bil satt den fast! I går så bestämde vi oss för att stolen skulle ur bilen och det slöt med att efter en timmes arbetande med att få loss stolen fick Christian hämta metallsågen och såga loss den! Köp inte denna bilstol!

1 kommentar:

Josefin sa...

Har aldrig hört talas om denna bilbarnstol som ni använder. Vi körde med en begagnad stol först men köpte ganska tidigt en helt ny stol med Iso-fix fästen. De är vansinnigt bra! Synd att ni har haft problem med dem och med stolen. Hoppas det löser sig.

Kramar Josefin