måndag 16 maj 2011

Barngrind

I lördags tog vi bort den sista grinden vi har i huset. Vi hade en lång grind som delade av entrén och på så sätt skyddade barnen från två trappor. Ja, ni som har varit hos mig vet vad jag menar. Grinden har varit öppen det senaste året eftersom båda barnen är kapabla till att alternativt öppna grinden eller klättra över den. Vi lämnade den dock för att den fungerade bra som jackhängare och för att om möjligt förhindra att barnen (läs Lucas) skulle få för sig att åka Bobby car nerför trappan. I stället så fick han en annan idé och det var att göra bakåt-volter i grindöppningen. Det är lite svårt att förklara, men imponerande att se. I lördags resulterade det dock i att han tappade greppet och for i golvet med ansiktet neråt. Han skrek som en gris och det kom blod ur näsa och mun och läppen svullnade upp. När den värsta smärtan hade avtagit var han redo att prova igen. Då tyckte vi att det var bäst att montera bort hela grinden. Jag undrar hur länge det dröjer innan vi hittar Lucas med sin Bobby car i en hög nerför trappan?

2 kommentarer:

Camilla Toniolo sa...

Oj! Nej, det later ju som att det var dags att plocka bort den grinden. Men HUR ska det ga när alla 12 lekgruppsbarnen kommer pa besök....?!??! :-O

Marlene sa...

Jag hoppas nästan att alla barnen inte kommer samtidigt... men i vilket fall sà kan grinden lätt hakas pà igen. Skenorna sitter kvar i väggen.