fredag 6 maj 2011

Klätterapor

Nu är vår uteplats i trädgården nästan helt klar. Det är bara lite detaljer kvar. Vi ska nog inviga den lite smått ikväll med att grilla lite och äta ute. Den stora invigningen blir på söndag i samband med Lucas födelsedagskalas.

På tal om Lucas födelsedag så har vi ännu inte kommit på vad vi ska ge honom. Vi har talat lite om en tramptraktor att ha i trädgården eller kanske ett Bosch arbetsbord, men ärligt talat vet jag inte om han kommer leka så mycket med något av de. Lucas leker ju inte så mycket med leksaker, och pyssel eller målning intresserar honom inte. Han klättrar bara hela tiden på allt som går att klättra på. Gungställningar, staket, grindar, trappräcken, i köket, träd och annat. Att hoppa tycker han är kul med. Hoppa högt och långt. Från leksakshusets tak, från bordet, från trappan. Detta är faktiskt något som oroar mig mycket för tillfället, för han är inte rädd för att falla eller göra sig illa (trots att det har hänt några gånger). Det är svårt att säkra ett hus för en treåring eftersom de klarar att klättra över grindar och även att flytta stolar för att komma dit de vill.

Det är nu någon ska lugna mig med att säga att det är HELT normalt, alla pojkar är sådana och att det kommer gå över dagen han fyller 3 (på söndag alltså)!

3 kommentarer:

Camilla Toniolo sa...

Det är HELT normalt! Alla pojakar är sadana!

...men det blir värre när de fyller tre... Sorry!

Marlene sa...

Aj dà, det lät inte bra :-(
Dà undrar jag hur stor sannolikheten är att de överlever till sin 4-àrsdag?

Camilla Toniolo sa...

Jo, men den är ända rätt stor. :-) Efter inledande jobbig trearsfas lugnar det sedan ner sig och när de närmar sig fyra är de riktigt sympatiska. Man kan tom ha dem inomhus. ;-)